Eqona Icons - Emelie Arnell

Eqona Icons - Emelie Arnell

Emelie Arnell
  • Ålder: 22 år
  • Tävlar för: Henriksdals RF
  • Sysselsättning: Studerar till sjuksköterska
  • Instagram: @eemeliearnell
 
Hur började ditt intresse för hästar?
Jag har ridit sedan jag var fyra år, alltid älskat hästar och min mamma red när hon var yngre och därifrån kommer mitt intresse! Jag har alltid tyckt om och tävla och jag tycker det är väldigt roligt att rida både äldre och yngre hästar! 
 
Vad är det bästa med att ha häst/ hästar?

Det bästa med hästarna är att se deras utveckling och kunna jobba med olika personligheter på bästa sätt, det är väldigt intressant och roligt! Sedan älskar jag att träna och tävla! Min plan för 2024 är att fortsätta utvecklas med mina hästar, jag har en femåring och en sexåring åt min tränare Stephanie Holmén som båda utvecklats fint, de är två fina och roliga hästar att ha i stallet. Sedan har jag en häst från ägare, det är min bästa häst som är ett 10 årigt sto som jag haft i ca 8 månader, henne har jag ridit upp till 145 med placering och vill fortsätta utvecklas med och se hur långt vi kan komma men ett mål för 2024 är debut i 150! Sedan har jag två egna hästar, ett sto som är nio i år som jag utbildat själv från grön unghäst till 140 och jag har även en valack som är 13 i år som jag tävlade junior SM på som nu haft en skada men börjat tävla mer igen och planen är att fortsätta utvecklas med dessa också.

Vad är ditt mål om 5/10 år? Var är du då i din karriär? 

Mitt mål om 5/10 år är svårt att säga men jag vill såklart fortsätta utvecklas och bli så bra som jag bara kan! En dröm är att få rida ett mästerskap!

Sist men inte minst vilka Eqona plagg gillar du bäst?
Mina favoritplagg är eqonas tröjor som jag älskar att rida i, de är väldigt stilrena och sköna.

Back to blog