Hållbarhet

Vi designar och tillverkar funktionella plagg gjorda att hålla länge. Vårt mål är att enbart använda mer hållbara fibrer i våra plagg som tex återvunnet eller organiskt material.

Design anpassad för ryttare

Vårt hållbarhetstänk börjar redan vid skissbordet. Vi designar och tillverkar funktionella plagg gjorda att hålla länge. Vi följer klassiska trender inom ridsporten med longevity som ett av våra ledord. Vi ser konstant över våra val och ingen del i vår värdekedja är för liten för att ifrågasättas och vår ambition är att alltid bli bättre. 

Material valda för bästa funktion

Vårt mål är att enbart använda mer hållbara fibrer i våra plagg som tex återvunnet eller organiskt material. När vi använder dragkedjor eller andra funktionella detaljer väljer vi alltid det mest högkvalitativa alternativet då plaggets livslängd alltid står i fokus. 

Ta hand om ditt plagg

Vi uppmanar våra kunder att noga läsa och följa skötselråden i plaggen för längsta möjliga livslängd. Minimera hur ofta du tvättar dina plagg, vädra och ta bort fläckar för hand istället.

Förpackningar från ett miljö perspektiv 

Våra förpackningar och emballage är av papper i största möjliga mån då vi strävar efter att undvika fossila material. 

Tänk till om dina köp och returer

Då returer också är en del av vårt klimatavtryck uppmanar vi våra kunder att noga läsa om plaggets passform och upplevd storlek. Använd vår kundtjänst på House of Eqona om det finns frågor eller funderingar, vi hjälper mer än gärna till.

Socialt ansvar

Vi samarbetar med några få väl utvalda fabriker med långsiktighet och partnerskap som ledord. Vi besöker regelbundet alla våra samarbetspartners i våra produktionsländer. Våra partners har alla genomgått kontroller och certifieringar, både från ett socialt perspektiv men också från ett ekologiskt perspektiv. Transparens och insyn i vår värdekedja är en självklarhet.

Less is more

Vi vill uppmana våra kunder att noga tänka igenom sina köp och investera i plagg som du verkligen kommer använda och älska länge, det mest hållbara plagget är de vi använder mest. När du inte längre använder ditt plagg se till att det antingen återanvänds eller återvinns.