Leverans & Returer

Vi älskar snabba leveranser och gör vårt bästa för att leverera dina varor till din adress eller till ditt närmaste postombud så snart vi kan.

Vi älskar snabba leveranser och gör vårt bästa för att leverera dina varor till din adress eller till ditt närmaste postombud så snart vi kan.

Vi skickar våra produkter inom 1-3 arbetsdagar.

Du får ett sms när vi har packat och skickat din vara och du får även ett sms när varan finns att hämta ut på ditt utlämningsställe. I sms:et finner du ett avi-nummer som ska visas upp på postombudet. Glöm inte att ta med din legitimation när du hämtar ut ditt paket.

Om du har frågor kring din order får du gärna kontakta oss på support@eqona.se  (Post Nords app? )där vi kan ge dig den senaste och uppdaterade leveransinformationen.
Vi gör vårt yttersta för att leverera din beställning i tid.

FRAKT

Vi skickar din vara med POSTNORD. Kostnader förenade med frakten anges i samband med köpet. 

Fri Frakt vid order värde över 800 sek. Vid värde under detta belopp tillkommer en minsta frakt kostnad på 39 sek.

BETALNING

Vi erbjuder olika betalningsalternativ via tredjepart. I samband med betalning framgår villkoren för de olika alternativen tydligt. 

AVBESTÄLLNING

Om du önskar att avbeställa en vara gör du det genom att skicka ett mejl till support@eqona.se där du anger ditt ordernummer samt att du vill avbeställa ordern. 

REKLAMATION

Om det föreligger ett fel på varan, bör du inom skälig tid efter att du upptäckt det, meddela oss om felet via mejl till support@eqona.se  Vi kommer då att informera dig om hur du går vidare (reglerna kring reklamation finns i Konsumentköplagen).

Varje reklamation behandlas och bedöms manuellt, det kan därför ta 14-30 bankdagar innan du ser din återbetalning på ditt konto. Icke godkända reklamationer returneras till avsändaren.

Ej uthämtade paket ?

ÅNGERRÄTT OCH RETURER

Om inte en längre ångerrätt angetts för den produkt du köpt gäller Ångerrätten i 14 dagar från det att du som köpare har mottagit varan, enligt lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59). Om du vill ångra köpet och returnerar varan i väsentligt oförändrat skick får du tillbaka köpesumman för varan, exklusive fraktkostnader.

Maila: support@eqona.se för att få en retur etikett. alt att retur etikett är med i paketet.