Ta hand om dina plagg

Ett plagg från House of Eqona är designat och tillverkat för att hålla länge och med rätt skötsel och omvårdnad kommer dina favoritplagg att finnas hos dig under lång tid framöver.

Sköt om dina plagg

Ett plagg från House of Eqona är designat och tillverkat för att hålla länge och med rätt skötsel och omvårdnad kommer dina favoritplagg att finnas hos dig under lång tid framöver.

Gör till en vana att vädra ditt House of Eqona plagg efter användning, Häng ut plagget för vädring och passa på när det är kallt och lite fuktigt ute. Kyla dödar bakterier och hjälper plagget att rena sig självt utan slitage från tvättmaskin och tvättmedel.

Många fläckar går att få bort med lagom varmt vatten, utan att behöva tvätta hela plagget i maskin.

Om du väl behöver tvätta ditt plagg från House of Eqona, följ alltid tvättråd noga och tvätta alltid med liknande färger, ta för vana att vända plaggen ut och in vid maskintvätt. Ett tips är också att alltid använda tvättmedel för kulörer (även för vitt)

Använd ett miljömärkt tvättmedel, bättre för människa och planet.

Ånga hellre ditt plagg istället för att stryka då det medför mindre slitage. House of Eqonas ridtights ska dock aldrig strykas eller ångas då materialet och grippet inte är tillverkat för höga temperaturer.

Genom regelbunden skötsel och vädring kommer ditt plagg från Eqona att hålla i många år.

Obs tänk på att bomull och viskos är naturliga material och att en krympning efter maskintvätt på 3-5% på bomull och 5-7% på viskose är helt normalt. För att undvika krympning så mycket som möjligt rekommenderas att man plantorkar plagget och stryker det i fuktigt tillstånd.

Fiber och Material guide

House of Eqona älskar premium material! På House of Eqona väljer vi alltid det mest funktionella materialet och detaljerna på våra produkter, både från ett hållbart longevity perspektiv men också för miljöns skull. I slutändan är det ett val som vi är stolta över och som vi på House of Eqona vet att våra kunder också uppskattar.  

Polyamid

Polyamid är ett bättre syntetiskt material med fantastiska egenskaper. Fukttransporterande och perfekt för träningspass. Materialet har lång hållbarhet och är slittåligt. Materialet andas och känns inte svettigt utan ger bäraren en second skin känsla och en soft touch samtidigt som det ger en kompression för prestationen. Polyamid är dock framställt av fossilt material som inte är bra för vår miljö, House of Eqona har som ambition att enbart använda återvunnen polyamid. 

Regenerade fibrer

Viskos är en så kallad regenatfiber, det betyder att den har naturligt ursprung men att själva fibern utvinns på kemisk väg. Råvaran är celluosa, oftast trä. Viskos kallas ibland också för konstsilke – just för att det påminner lite om silke i kvalitet och känsla. Konventionell viskos produktion kräver mycket energi och kemikalier vid framställningen. House of Eqona  använder alltid  bättre viskos såsom eco vero från Lenzing, dels för att säkra en mer hållbar produktion men också för att säkra att skogen som använts är från hållbart skogsbruk.

Bomull

Bomull är en naturfiber med egenskaper att det är en mjuk, behaglig och slitstark fiber. Runt om i världen är bomullen den mest älskade fibern för sina fina egenskaper. Det negativa med bomullen är dock att den kräver mycket vatten, energi och kemikalier i odlingen och framställningen. House of Eqona har som ambition att enbart använda återvunnen eller organisk bomull. Idag är de flesta av House of Eqonas produkter i organisk bomull, vilken odlas utan pesticider och kemikalier. 

Lin

Linne är tillverkat av växtfibrer från lin. Linnet är mer hållbart än andra fibrer då miljöpåverkan generellt är lägre. Linne är ett premium och lyxigare material då tillverkningsprocessen är tidskrävande vilket i slutändan ger linnet fina egenskaper, det är svalt, andas och slitstarkt, perfekt för ryttare. House of Eqona skjortor är gjorda av 100% linne.

Polyester

Polyester är ett slitstarkt material, vår polyester är vald med omsorg och på House of Eqona väljer vi alltid bättre och mer uppgraderad polyester för en mer premium känsla för användaren, vi är noga med att välja polyester som har anpassade egenskaper för våra produkter, till exempel är polyestern i House of Eqonas produkter fukttransporterande och snabbtorkande.
Polyester är tillverkat av fossila material som inte är bra för vår planet, House of Eqona har som ambition att enbart använda polyester från återvunna källor, som är ett mer miljövänligt material.